Igår fick jag ett mail från en veckotidning som gjorde mig ordentligt förvirrad. Det gällde en novell som jag hade skrivit, vilken jag inte alls kände igen titeln till och som jag dessutom skulle ha mailat redaktionen om förra veckan. Att jag inte hade mailat om novellen var jag helt säker på (sååå dåligt minne har jag inte) men jag har skrivit en hel del noveller under åren, på fyra olika datorer och har inte alla titlar i minnet. Av titeln att döma var det dessutom en kärleksnovell, vilket jag aldrig brukar skriva, men jag tänkte att jag kanske hade gjort det någon gång och glömt…

Jag letade efter novellen och jag letade efter fakturan till novellen (eftersom den skulle vara betald). På fyra olika datorer gick jag timme efter timme igenom dokument efter dokument och hela situationen gjorde mig till slut ordentligt frustrerad.

När jag varken hittat novell eller faktura, mailade jag veckotidningen och frågade om de var säkra på att jag verkligen hade skrivit novellen men då hade redaktionen redan slutat för dagen.

Jag letade hela kvällen, rev även i papperskopior till noveller som jag har, kunde sedan inte somna utan låg och försökte komma ihåg vad novellen överhuvudtaget handlade om och om jag kunde ha skrivit den någon annanstans.

Nu på förmiddagen fick jag så äntligen mailkontakt med redaktionen igen och till slut, av en tillfällighet, uppdagades det att det är en annan person som har skrivit novellen.

Vilken lättnad… Vilken otrolig lättnad att veta att jag inte har blivit totalt förvirrad och att jag faktiskt har minnet kvar ändå.

Vilken frustration att inte minnas! Jag blev faktiskt riktigt orolig ett tag…