Vi hade planerat att åka till Stockholm idag men våra planer grusades när vi såg på morgonnyheternas väderleksrapport. Sol på förmiddagen (det märkte vi) men framåt 12-tiden skulle det bli regn och åska i Stockholm. Vi bestämde oss för att inte åka. Hur kul är det att åka i blöta karuseller, sitta på plaskvåta bänkar och plaska runt i blöt asfalt?

Det var nog trots allt ett misstag att inte åka. Här kom inte regnet förrän vid fyra på eftermiddagen. Kanske var det ungefär lika i Stockholm. Vi hade alltså hunnit vara på Grönan några timmar i alla fall… Lagom tid för mig, som alltid sitter på en bänk och väntar på de andra som är uppe i alla högtflygande attraktioner…

En positiv sak med att vi lät bli att åka, var att jag fick se Gunnel tävla agility med sina duktiga hundar (synd att du inte har kvar bloggen, Gunnel) på idrottsplanen här i samhället. Jag tog med en överlycklig yffe som var sååå glad att få träffa gammelmatte, sin mamma Adina, sin syster Tjorven och halvbror Bango. Han var lite för lycklig och kom aldrig till ro. Det var mycket hundar, lukter och yffen var väldigt uppspelt, förvirrad, andades häftigt samtidigt som han darrade av lycka.

Jag såg två av Gunnels rundor (vilka duktiga hundar hon har!), sedan var det väntetid tills hon skulle tävla igen. Tillräcklig lång väntetid för att jag skulle hinna hem med yffen som behövde lugna ner sig, hämta kameran som jag glömt och Gunnel var säker på att jag även skulle hinna till affären och tillbaks innan det var dags för henne att tävla igen.

När jag kom hem möttes jag av tre hungriga tjejer. K stod högt uppe på en stege och målade huset och det var liksom inte läge att be honom åka till affären och handla mat och dessutom laga maten medan jag gick tillbaks tills idrottsplanen. Det var bara att slänga sig i bilen och rusa in i affären för att hitta någon maträtt som gick snabbt att slänga ihop, tacos, sedan hem och slänga fram stekpannan. I samma veva började det mullra och regnet stod som spön i backen…

Regnet och åskan höll i sig och jag lät bli att gå tillbaks till tävlingarna. Det känns verkligen som om vädergudarna inte var på min sida den här dagen… Och inga bilder av Gunnel och hennes hundar blev det här på bloggen…

… men det kommer väl fler tillfällen.