Tjejerna skulle hjälpa K;s systerdotter med ponnyridning på midsommaraftonen. Sex ponnier togs till Anundshög men det kändes ändå för lite eftersom kön av ridsugna barn ringlade sig lång. K och jag fick lov att också rycka in. Den första timmen stod jag och provade/satte ridhjälmar på barn och var så inne i det att jag inte märkte att jag hela tiden var svagt framåtlutad. När jag sedan skulle sträcka på ryggen, så var det stelt. Gjorde ont. Fruktansvärt ont. (Inte kan det bero på åldern att man börjar stelna till, det var säkert kylan eller någon annan orsak. Eller hur…?). Jag bytte uppgifter med lilltjejen och ledde runt en häst istället men inte mer än en halvtimme. Himlen öppnade sig nämligen, regnet vräkte ner och resten av midsommarfirandet ställdes in eftersom det var tjockt med svarta moln runt omkring. Ingen ljusning på himlen och folk flydde med sina picknickfiltar som skydd över sig.

Tjejerna fick i alla fall löfte om två hästar att rida/sköta om så mycket de vill. Hästarna står i K:s systerdotters stall (som naturligtvis ligger på andra sidan stan, så det blir mycket åkande) och hästarna ligger faktiskt ute på nätet. Här är en länk till den som lilltjejen ska rida (en supertrygg häst att rida ut på men som blir stark vid hoppning – och hoppa ska hon inte göra) och här är en länk till den häst som dottern ska rida.

Ridskolan har sommaruppehåll så det var välkommet av tjejerna.

~~

De senaste kvällarna har blivit sena för oss. Klockan var halv ett på natten när jag gick ut med yffen den sista vändan igår. Vi tog en kort runda och på avstånd såg jag att grannens katt låg på utsidan av vår häck och kurade när vi var på väg tillbaks. Just när vi skulle passera katten (yffen har respekt för svarta katter och han gjorde sitt bästa för att smyga förbi) flög en grävling fram ut från grannens häck, mitt framför nosen på yffen. Den hade siktet inställt på grannens katt och blev överrumplad av att yffen och jag plötsligt stod mitt framför den. Det slutade lyckligt trots att grannens katt satte fart efter den då den vände. Katten kom snart tillbaks oskadd.

~~

Lilltjejen, yffen, K och jag har tillbringat några timmar i Strömsholm idag. Vi strosade runt vid slottet, runt hästhagarna, gick in i stallarna och till sist fikade vi på “Markan”. Lilltjejen sa bestämt att hon ville gå ridlärarutbildning just där och ställde en hel drös frågor som jag inte kunde svara på. Mossfolk skulle säkert ha svar på dem.

Det är i alla fall många år kvar tills hon börjar gymnasiet. Hennes yrkesval hinner ändra sig många gånger tills dess.