K åkte i morse iväg till andra sidan stan för att jobba ideellt hos den förening han är med i. Dottern gav sig iväg med tre kompisar för att äta på Pizza Hut, också på andra sidan stan.

Lilltjejen och jag bestämde oss för att gå och ta en kebab på den lokala pizzerians uteservering.

Vi hann få menyerna och sätta oss ner när min mobil ringde. Det var dottern.

“Vad gör man om man kallsvettas och mår så dåligt att man håller på att tuppa av?”

Hon satt inne på toalettgolvet på Pizzahut och mådde riktigt dåligt. Jag fick fram av henne att hon hade huvudvärk, kallsvettade och kunde inte stå upp eftersom hon var alldeles svimfärdig.

K var på den sidan stan men när jag ringde honom satt han i en lånad traktor och var tvungen att först åka med traktorn till det ställe där vår bil fanns. Därefter kunde han åka till Pizza Hut och hämta hem dottern.

Jag ringde dottern igen. Hon lät ännu sämre den här gången.

“Ska jag ringa ambulans?” frågade jag och när hon svarade “ja” på den frågan, förstod jag att det var riktigt illa. Hon skulle aldrig annars tillåta mig att ringa en ambulans.

K var snart framme med traktorn vid vår bil. Det skulle ta tio minuter för honom att komma till dottern. Under tiden bestämde lilltjejen och jag att vi skulle köpa med oss mat hem istället. Det var bättre att agera sambandscentral från hemmet och om dottern kom hem med K ville jag ha koll på hur hon mådde, om vi skulle åka in till akuten.

Nästa gång jag ringde dottern, kände hon sig bättre igen. Hon satt upp vid bordet med sina kompisar och snart blev hon hämtad av K och hon kom hem (alldeles grön i ansiktet och kallsvettig). Tur att jag inte ringde ambulans…

En Alvedon och en timmes sömn senare var hon ganska okej igen.

Jag tror att det var kombinationen värme/stark sol/dåligt med vattendrickande som gjorde det här. Jag vet inte någon som dricker så dåligt som dottern.

Nu blir det påminnande av vätskeintag.