Läste en artikel i tidningen Ridsport på nätet:

“Hästsäljare stämd för tredje gången

En kvinnlig hästförmedlare med eget företag i Helsingborgstrakten stäms för tredje gången av en missnöjd köpare. Köparen anser att en ponny har så allvarligt fel att köpet ska hävas.

Köparen hävdar att förmedlaren fick veta att en förutsättning för köpet var att ponnyn var lättriden eftersom den skulle vara en läromästare för dottern. Enligt köparen lovade hon att ponnyn, som bland annat var utannonserad som superläromästare, uppfyllde det kravet. Det skriver Helsingborgs Dagblad.

När dottern skulle rida för en tränare blev hon avkastad tre gånger. Vid ett nytt försök nästa dag blev hon avkastad igen. Köparen reklamerade och förmedlaren accepterade att ta tillbaka ponnyn i utbyte mot en annan.

Men köparen ville enbart återlämna ponnyn mot att få pengarna tillbaka. Detta gick dock förmedlaren inte med på enligt köparen som därför har stämt henne. Köparen menar att ponnyn hade ett fel redan vid köpet och att förmedlaren borde ha insett att den var olämplig för dottern.”

Jag kan inte låta bli att undra om hästen i själva verket är D-day.

Uppdaterad 14.29:

Det är inte D-day tvisten gäller utan en 14-årig New Forestponny. Jag har också hittat info om de andra två stämningarna för hästsäljaren och den ena var väldigt lik den här, att hästen var näst intill omöjlig att hantera. Den hade inte gått att ridas på ett helt år, då den artikeln skrevs. Det är väl dags att stänga ner verksamheten för den här hästförmedlaren nu, anser jag.