… men inte när det regnar. Tv-bilden förvandlas till små mosaikbitar som tjuter och knattrar, det låter som om tv:n hostar och rosslar. Den enda kanal som fungerar i regn är tv4 men det var inte den kanalen jag hade tänkt titta på ikväll.

Det går att åtgärda genom att öppna fönstret i lilltjejens rum (parabolen sitter där utanför), ställa sig på fönsterbrädet med en handduk. Helst en lång handduk. Och sedan slå mot de där små parabolhuvudena (heter de så?) tills de är någotsånär torra.

Det brukar vara K:s uppgift, han har längst armar. Vi andra sitter framför tv:n och ropar: “Lite till!”, “Nu funkar det!”. Och tv-bilden blir bra i några minuter. Det är inte utan att jag får associationer till filmen “Vi hade i alla fall tur med vädret”.

Jag vet inte om fler har det som vi… Har inte sett någon granne som viftar med handdukar i fönstren så fort det regnar.

Lilltjejen sover och jag kan inte gå in i hennes rum och öppna hennes fönster för att ställa mig på fönsterbrädet och vifta med en handduk just nu. Vem vet, det kanske skulle kunna tolkas som en nödsignal, så här mitt i natten.

Och regnet bara fortsätter…