… ungefär. Och jag läser allt jag kan om kattförlossningar, tittar på såna på Youtube, skriver lista på vad jag måste ha till hands när det är dags:

Mjölkersättning, sprutor, mjuka handdukar, en sax som är kokt, honung (om kattungarna behöver energi för att orka dia) m m.

Igår plockade jag fram två kartonger (vilket jag läst att man ska göra två veckor före beräknad födsel), bäddade med frottéhanddukar underst, lakan och en mjuk fleeceaktig tunn filt överst. En “vanlig” kartong och en banankartong. När Tasha sedan valde banankartongen läste jag på ett kattforum att fruktkartonger absolut inte ska användas vid kattfödslar eftersom kartongen kan vara besprutad. Hon ligger där fortfarande (sen igår kväll) och så fort hon behagar lämna den, ska den bort.

Blog Image

Det har varit dåligt med inlägg om yffen den sista tiden. Den stackarn har kommit i skymundan på grund av häst och dräktig katt. Men bara i bloggen. I verkligheten är han precis lika mycket yff som vanligt.

Han har inte gett upp hinderhoppningen trots snön.

Blog Image

Och när han inte hoppar utomhus, hoppar han över tjejerna i soffan inomhus

Blog Image